Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ ΤΙΜΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


              ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
                ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 
            Μαργαρίτη Τζίμα 
               ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΗΣ
ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ
         ΤΙΜΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Α  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
      ΩΡΕΣ
   ΠΟΣΟΝ
Μαθηματικά
3 ώρες/εβδομάδα
50ευρώ/μήνα
Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Φυσική-Χημεία
3 ώρες/εβδομάδα
50ευρώ/μήνα
Μαθηματικά
3 ώρες/εβδομάδα
50ευρώ/μήνα
Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία
6 ώρες/εβδομάδα
90 ευρώ/μήνα
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Φυσική-Χημεία
3 ώρες/εβδομάδα
50 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά
3 ώρες/εβδομάδα
50 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία
6 ώρες/εβδομάδα
90 ευρώ/μήνα
Α ΛΥΚΕΙΟΥ


Φυσική-Χημεία
4 ώρες/εβδομάδα
75 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά
4  ώρες/εβδομάδα
75 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία
8 ώρες/εβδομάδα
130 ευρώ/μήνα
Β ΛΥΚΕΙΟΥ


Φυσική-Χημεία
5 ώρες/εβδομάδα
90 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά
5 ώρες/εβδομάδα
90 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία
10 ώρες/εβδομάδα
150 ευρώ/μήνα
Γ ΛΥΚΕΙΟΥ


Φυσική-Χημεία
6 ώρες/εβδομάδα
95 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά
6 ώρες/εβδομάδα
95 ευρώ/μήνα
Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία
10 ώρες/εβδομάδα
160 ευρώ/μήνα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ,ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΔΕΛΦΙΑ
Διδάσκει
Μαργαρίτης Τζίμας
Τηλ.6944472307-2521031131
Εθνικής Επαναστάσεως 1-Εθνικής Αμύνης -1ος όροφος

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012


Πώς δημιουργήθηκε το φεγγάρι; Επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 12:38


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία: Φως στη μυστήριο γύρω από τη δημιουργία της Σελήνης ρίχνουν με τα ευρήματά τους δυο ανεξάρτητες έρευνες. Και οι δυο έρευνες στηρίζουν τη θεωρία της «γιγάντιας πρόσκρουσης» και συμπεραίνουν ότι το φεγγάρι σχηματίστηκε από την ένωση των συντριμμιών ενός πλανήτη που εκτοξεύθηκαν στο διάστημα όταν αυτός συγκρούστηκε με τη Γη πριν 4,5 [...]Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Φως στη μυστήριο γύρω από τη δημιουργία της Σελήνης ρίχνουν με τα ευρήματά τους δυο ανεξάρτητες έρευνες.
Και οι δυο έρευνες στηρίζουν τη θεωρία της «γιγάντιας πρόσκρουσης» και συμπεραίνουν ότι το φεγγάρι σχηματίστηκε από την ένωση των συντριμμιών ενός πλανήτη που εκτοξεύθηκαν στο διάστημα όταν αυτός συγκρούστηκε με τη Γη πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Η πρώτη έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του Ινστιτούτου SETI στην Καλιφόρνια και υποστηρίζει ότι η ισχυρή πρόσκρουση επιτάχυνε τον ρυθμό περιστροφής της Γης τόσο πολύ που μια μέρα διαρκούσε μόνο δυο με τρεις ώρες.
Αν η ημέρα όντως διαρκούσε τόσο λίγο, είναι πιθανό από την πρόσκρουση να εκτοξεύθηκαν συντρίμμια μεγατόνων στο διάστημα με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της Σελήνης.
Η δεύτερη έρευνα διεξήχθη από το Νοτιοδυτικό Ερευνητικό Κέντρο στο Κολοράντο των ΗΠΑ επίσης υποστηρίζει ότι  η Σελήνη προέκυψε μετά την πρόσκρουση ενός αγνώστου πλανήτη στη Γη, όμως διαφοροποιείται από τις προηγούμενες μελέτες υπογραμμίζοντας ότι η Γη και ο άγνωστος πλανήτης είχαν το ίδιο μέγεθος.
Οι παλαιότερες μελέτες εισηγούνταν ότι ο άγνωστος πλανήτης είχε το μέγεθος του Άρη.
Σημειώνεται ότι η ίδια προσέγγιση έχει χρησιμοποιηθεί και για να εξηγήσει τη δημιουργία του Χάροντα, δορυφόρου του Πλούτωνα.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012


Νόμπελ Φυσικής για την παρατήρηση κβαντικών σωματιδίων

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 10:06

Ένας Γάλλος, ένας Αμερικανός


Ο Γάλλος φυσικός Σερζ Αρός και ο Αμερικανός συνάδελφός του Ντέιβιντ Ουάιλαντ θα μοιραστούν από κοινού το φετινό Νόμπελ Φυσικής, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η επιτροπή των βραβείων στη Στοκχόλμη. Οι δύο ερευνητές τιμώνται για το έργο τους στην κβαντική φυσική, και συγκεκριμένα για τις «επαναστατικές πειραματικές μεθόδους που επιτρέπουν τη μέτρηση και το χειρισμό μεμονωμένων κβαντικών συστημάτων», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τους κβαντικούς υπολογιστές.
Στοκχόλμη
Ο Γάλλος φυσικός Σερζ Αρός και ο Αμερικανός συνάδελφός του Ντέιβιντ Ουάιλαντ θα μοιραστούν από κοινού το φετινό Νόμπελ Φυσικής, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η επιτροπή των βραβείων στη Στοκχόλμη.

Οι δύο ερευνητές τιμώνται για το έργο τους στην κβαντική φυσική, και συγκεκριμένα για τις «επαναστατικές πειραματικές μεθόδους που επιτρέπουν τη μέτρηση και το χειρισμό μεμονωμένων κβαντικών συστημάτων».

Οι έρευνες των Αρός και Ουάιλαντ ανοίγουν ουσιαστικά το δρόμο για την ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών, οι οποίοι «ίσως θα αλλάξουν την καθημερινή ζωή μας όπως την άλλαξαν οι κλασικοί υπολογιστές τον περασμένο αιώνα» επισημαίνει η επιτροπή.

Ο δικτυακός τόπος του Ιδρύματος Νόμπελ παρουσιάζει αυτή τη στιγμή προβλήματα λειτουργίας, πιθανότατα λόγω του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την ανακοίνωση στις 12.50 ώρα Ελλάδας.

Το Νόμπελ Φυσικής είναι το δεύτερο βραβείο που ανακοινώνεται αυτή την εβδομάδα. Ακολουθεί την Τετάρτη το Νόμπελ Χημείας.

Περισσότερα σε λίγο.
Newsroom ΔΟΛ